Piața imobiliară din Cluj continuă să crească. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din România, iar prețul mediu al apartamentelor este pe cale să depășească pragul psihologi de 3.000 de euro pe metrul pătrat. În același timp, două sate din apropierea municipiului, Feleacu și Sălicea, sunt singurele localități rurale din România în care prețul mediu al locuințelor este mai mare de 2.000 de euro pe metrul pătrat.
Piața imobiliară din Cluj cunoaște o nouă perioadă de creștere. Clujul este cel mai scump oraș din România, urmat de Brașov și de București. Randamentul investițiilor imobiliare din Cluj-Napoca este cel mai mare. Astfel, dacă la finalul anului 2014, prețul mediu al apartamentelor era de 968 de euro pe metrul pătrat, cinci ani mai târziu, în 2019, acest preț mediu ajungea la 1.712 euro pe metrul pătrat construit. Iar în 2024, în următoarele săptămâni, acest preț ar putea depăși pragul psihologic de 3.000 de euro pe metrul pătrat. În aceste condiții, sunt tot mai puțini oamenii care își cumpără proprietăți cu banii jos în Cluj-Napoca și a crescut numărul celor care iau credite pentru a-și cumpăra proprietăți. Unii fac acest lucru pentru că prețul proprietăților imobiliare a crescut mult mai mult decât dobânda pentru credite. Însă este recomandabil ca persoanele care își iau credite să consulte specialiștii în domeniu, pentru a-și reduce la maxim riscurile, spune experta în creditare, Florina Pop de la PFG Finance.
Experții în domeniu se așteaptă ca, pe termen lung, prețurile proprietăților din Cluj-Napoca să crească și mai mult, pentru că oferta de noi apartamente este mai mică decât cererea generată de valurile de studenți care vin în oraș în fiecare an și se stabilesc în Cluj la finalul studiilor, precum și de străinii care vin în număr tot mai mare pentru a investi în această parte a țării.